Pagini

marți, 8 noiembrie 2011

CAPUL LUI GEOANA VREM!



Nu sunt un adept al politicii dambovitene, indiferent de ce parte a baricadei s-ar situa aceasta. Dar nu pot sa nu ma intreb de ce Victor Ponta vrea cu tot dinadinsul sa coboare scorul electoral al partidului al carui presedinte este, cerand, fara noima, demiterea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului Romaniei, a doua functie in ierarhia statala. Ce calcule paguboase isi face?! Cine l-o fi sfatuind atat de prost? Cum sa te faci ca uiti, pur si simplu, faptul ca Mircea Geoana a fost votat de majoritatea romanilor si ca in tara el a fost ales de fapt, presedinte?
Ce vrea "micul Titulescu"? De ce-l pune pe socru-sau sa ceara in senat demiterea lui Geoana? Ce parere au liberalii? Cum sa oferi pur si simplu aceasta functie opozitiei? (se aude ca UDMR abia asteapta). Ceva e putred,  nu in Danemarca, ci in PSD. Cert este ca prin aceasta actiune aiuritoare, PSD pierde cel putin 3 procente din votanti, iar USL-ul risca sa nu obtina majoritatea la alegerile viitoare. Aveti raspunsuri care sa-mi poata lamuri aceste dileme? Cine este, pana la urma, "omul lui Basescu"?





18 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gina@ Sarut mana!
    E ziua Mihaelei, asa ca sa-i uram la multi ani! Ei si tuturor celor care poarta numele de Mihai, Mihaela, Gavril, Gabriela si derivate ale acestora. Sa fiti fericiti alaturi de cei dragi!
    LA MULTI ANI!
    Cat despre politica, s-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Politica-i un vis urât
    În care mulţi mutanţi încap.
    Aveam pe Roman, fără gât,
    Şi-acum pe Geoană, fără cap.

    Avem piticul, avem chiorul,
    Avem Năstase, multe ouă.
    Mă-ntreb - o mai răbda poporul,
    Ori îi va transfera la Zoo ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, kara! Nu m-ar mira sa aflu ca ai scris, si ca inca mai scrii poezii. Chiar ai talent! Se vede ca ai fost adesea vizitat de muze.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Că nu e om să nu fi scris o poezie,
    Măcar o dată, doar odată-n viaţa lui "
    Cum tot românul s-a născut poet, recunosc că am avut drept ibovnice, în tinereţe, nişte străstrănepoate ale grecoaicelor Calliope, Erato şi Euterpe. Veneau adesea pe la mine, ne iubeam două- trei catrene şi apoi plecau. Cum pe vremea aceea nu se inventase viagra, probabil că datorită nestatorniciei lor şi lipsei mele de virilitate lircă, un midiminiepigon al Luceafărului a murit înainte de a fi botezat în cristelniţa unei edituri. Acum că am îmbătrânit, şi eu şi ele, stau mai mult pe la mine dar ce folos, ne iubim platonic, pe feţele lor văd riduri nu rime iar soacrămea, Mnemosyne, nu mă mai înghite de loc.

    RăspundețiȘtergere
  6. kara@ Am intuit bine!
    Nu stiu cum se face, ca marinarii atrag muzele, mult mai intens decat ceilalti muritori. Le-or placea "baietii" care se aventureaza pe intinderile albastre?
    Te astept cu niste creatii "de sertar".

    RăspundețiȘtergere
  7. Explicaţia este extrem de simplă. Ponta şi-a depăşit nivelul de (in)competenţă chiar în momentul când a fost ales într-un post prea mare pentru anvergura lui. I s-a zis micul Titulescu în primul rând pentru că era într-adevăr mic (la minte, nu la statură), şi abia după aceea pentru că el se credea a fi o clonă a lui Titulescu. Cu timpul, prostănacul Ponta şi-a dat seama că e o biată buruiană invidioasă care nu poate creşte la umbra copacilor şi de aceea a început să-i sape la rădăcină. În consecinţă unii colegi mai deştepţi decât el au plecat din partid, dar, spre disperarea lui, alţii cum ar fi Geoană s-au încăpăţânat să rămână şi să-l umbrească. Şi cum nu le putea pune otravă în cupa de şampanie, aşa cum se proceda în evul mediu, a trecut la atac la baionetă, ca în secolul XX. Uitând că suntem de fapt în secolul XXI.

    RăspundețiȘtergere
  8. Scriam, cu mulţi ani în urmă, o parodie, având ca eroi două personaje politice. Reproduc aici doar câteva rânduri. Aş scrie alta, dar nu găsesc, pentru noul personaj, o rimă în afară de... fonta.

    Trec anii, trec lunile-n goană,
    şi zilele trec, neguroase,
    de când e-n sondaje şi Geoană,
    e tot mai activ A. Năstase,
    încât ne-ntrebăm cum mai poate
    s-alerge săracul de el,
    luni seara vorbeşte din State,
    iar marţi îl vedem la Bruxelles
    şi-n timpul puţin ce-i rămâne,
    în loc să stea-n case cu-ai săi,
    el ţara la cale o pune,
    umblând peste munţi, peste văi.

    Vă doresc o zi bună tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca@ Fii bine venit(a) pe la mine! Cred ca ai dreptate.
    M-am dus pe la Pucioasa si n-am vazut nimic. E prea mult fum de pucioasa pe acolo. Mai deschide si tu, lacatele acelea, sa poata omul sa-ti vada ograda!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare, Iliuta!E tare parodia aceasta a ta, si la fel de actuala. Iar fusesi prin Bucovina, sau ai avut vreo sarcina la sindicat? Ti-ai recuperat amintirile despre care povestesti in "Ani de liceu ...militar", ca ti-au fost furate la Campulung?

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am mai fost prin Bucovina, Ică. Am avut ceva treburi pe aici, prin părţile noastre. Pozele încă le aştept. Zice nenea plotonerul că de vină ar fi o lucrătoare de Poşta Română, care nu a completat avizele de expediere. Măi, să fie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Iliuta@ Sincer, mi-ar parea rau, daca nu le-ati recupera. E bine ca exista si fizic, nu numai virtual.
    S-auzim ca le-ati primit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Victore,
    raspusnul e simplu : Prsotul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul. Ponta probabil vrea sa demonstreze tuturor ca desi Geaona nu mai este presedinte PSD partidul are in continuare un prostanac in frunte. Cand ambitia si orgoliul iti stau sub palarie, mintea pleaca razna. Nu ar fi exclus sa fie cativa "binevoitori" , lingusitori de profesie cu drept de semnatura pe mai multe state de plata, care ii susura in ureche ca ceea ce face este cea mai inteleapta decizie. Sic Transit Gloria Mundi !

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut, Marine! De ceva timp, micul "T" tace. O fi linistea dinaintea furtunii? Vad ca oltenii tai (bravo lor!) l-au avertizat pe "presedinte" ca nu vor tolera debarcarea lui Geoana de la sefia Senatului. Dupa felul in care procedeaza, nu cred ca va mai fi nominalizat la functia de prim ministru, din partea USL.
    Sic, Sic...!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe tava cu mar in gura, sau rostogolit pe-a tarii batatura?!
    Bun, asa de bun ca l-am propus pe fain adica aici:
    http://polimedia.us/fain/politica/capul-lui-geoana-vrem-vis/
    Sa vedem cat si cui place!

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut, Radule! Bun venit pe aici! Am fost sa te vad, dar mi-am pus mainile la ochi, la unele titluri. Nu ca as fi eu pudic, dar am niste "retineri" generate de pudicitatea intuita, la unele doamne pe care le gazduiesc pe la mine. Iti multumesc, oricum! Sa vedem cat, si cui!

    RăspundețiȘtergere
  17. Scenarii se pot face..oho, garla! :-)
    Pana la urma, aceasta miscare poate aduce voturi de simpatie lui Geoana...un pic de rabdare :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. mihaipetru@ Bun venit si tie! Am fost sa-ti vad "casa", si am dat de mal. Frumos mal!
    Miscarea, e proasta oricum, si cred ca nu-si avea rostul, acum. Inclin sa cred ca omul lui Base' e cel care a declansat-o.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: