Pagini

marți, 23 februarie 2016

MEDICAMENTUL NATURAL REVOLUTIONAR ANTIIMBATRANIRE!




Ion Bobaru, singurul farmacist din Braila care prepara cu mana lui leacuri unicat de pe vremea bunicilor, a prezentat publicului larg un medicament natural revolutionar
antiimbatranire, fiind considerat o adevarata mina de antioxidanti: TESCOVINA!
In popor i se mai spune si boasca sau bostina si  reprezinta acele resturi de pulpa,
 samburi si coji de struguri ramas dupa prepararea vinului, este recomandata de ”Putini sunt cei care stiu ca tescovina este, de fapt, cel mai important produs obtinut din struguri Unii o folosesc pentru preparare tuicii, dar cei mai multi o dau cahrana la animale sau o arunca. Coaja, pulpa si samburii strugurilor de culoare inchisa au cel mai ridicat continut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetatori. In vinul rosu trece doar 10% din resveratrol, restul de 90% ramane in tescovina si este aruncat”, spune Ion Bobaru. Resveratrolul este, potrivit specialistilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decat betacarotenul, de 50 de ori decat Vitamina E si de 20 de ori decat Vitamina C. Indeparteaza din organismradicalii liberi normalizeaza nivelul de lichide in sange, imbunatateste circulatia sangelui, arterele ramanand elastice, scade nivelul colesterolului  rau si creste nivelul celui bun Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian. Mentine fermitatea pielii, elasticitatea, impiedica imbatranirea prematura, imbunatateste capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului impotriva stresului, scade nivelul de glicemie si imbunatateste vederea.


 Pasionat de leacuri si retete naturale pe care tine sa le prepare cu mana lui in propria farmacie din Braila si apoi sa le recomande cu incredere tuturor celor interesati, farmacistul Ion Bobaru a dezvaluit ce secrete ascunde banala tescovina si cum poate fi ea folositoare omului pentru incetinirea procesului de imbatranire. ”Imbatranirea este un fenomen oxidativ. Noi imbatranim din cauza acestor fenomene oxidative, care sunt, de fapt, niste reactii chimice. S-a demonstrat ca resveratrolul din tescovina ar bloca fenomenele oxidative si ar impiedica imbatranirea. Imbatranirea se adreseaza atat partii interne a organismului, cat si celei externe. Cel mai bine observ omul cand imbatraneste dupa pielea fetei”, explica farmacistul Ion Bobaru recomanda pentru aceasta reteta strugurii rosii sau negri, tinand cont ca acestia sunt mai rezistenti la boli si la daunatori, motiv pentru care pe ei nu sunt  folosite tratamente fitosanitare, ca in cazul soiurilor nobile. ”Procedeul este simplu: se separa mustul de coaja si de seminte, se preseaza foarte bine  tescovina sa nu mai ramana must sau vin in ea si se usuca.

 Locuri de uscare le are si cel de la bloc, pe un mic balcon, si cel de la casa, pe o veranda. Uscarea are un rol foarte important, trebuie uscata in strat subtire, in spatii aerisite, rascolita zi de zi, ca sa nu mucegaiasca. Uscarea naturala nu-i suficienta, pentru ca, oricat s-ar usca, semintele si cojile de tescovina mai au o asa-numita umiditate reziduala. Se continua uscarea la un aragaz, cu usa bucatariei intre-deschisa, exact cum se usuca bucatile de paine pentru pesmet. Dupa ce se usuca, tescovina se rasneste printr-o rasnita de cafea. Pulberea obtinuta se consuma ca atare o lingurita inainte de masa, de trei ori pe zi, luata cu un suc natural sau cu putina
miere. Este un aport de antioxidanti de exceptie contra  imbatranirii”, dezvaluie Bobaru.




marți, 16 februarie 2016

Stati prost cu memoria? Nu vă impacientați! Există o explicație.


Un prieten din Craiova mi-a trimis două e-mailuri în legătură cu memoria. Le-am asociat, și vorba lui, m-am mai liniștit pentru că începusem să mă sperii de câte ori mi se întâmpla să caut ceva, și să nu-mi mai aduc aminte ce anume. J
iată ce a ieșit:
Creierul vâstnicilor este mai lent deoarece a acumulat o mare cantitate de cunostinte.
Savantii considera ca oamenii nu se degradeaza mental odatacu varsta, ci, pur si simplu dureaza mai mult pana ce-si amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informatii in creier. La fel cum, unui  calculator al carui hard-disk e supraincarcat, ii ia mai  mult timp pentru accesarea unei informatii.
  Cercetatorii afirma ca incetinirea procesului  nu reprezinta un declin al fenomenului cunoasterii. Creierul uman lucreaza mai lent la cei in varsta, spune Dr. Michael Ramscar, numai din cauza faptului ca a acumulat mai multe informatii in decursul timpului. Creierul batranilor nu devine mai putin eficient. Din contra a adunat mai multe cunostinte.
   De asemenea, cei in varsta, adesea se duc in alta camera sa ia ceva, iar cand ajung acolo, se intreaba  pentru ce au venit. Aceasta nu este o problema de memorie ci o metoda naturala pentru a-i determina pe batrani sa faca mai multa miscare!

Cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria

Memorarea este una dintre funcţiile de bază ale creierului. Odată cu înaintarea în vârstă ori în urma unor traume, ea îţi joacă feste. Vestea bună e că există alimente care imbunatatesc memoria si o pot face ca nouă.
Ginseng

 Este una dintre cele mai populare plante medicinale din lume, iar unul dintre marile ei beneficii este că ajută funcţia cerebrală prin Creşterea fluxului sangvin la nivelul creierului, asigurând o mai bună oxigenare şi un aport crescut de nutrienţi la acest nivel. Nu numai că ajută memoria, ci sporeste capacitatea de concentrare, întărind totodată sistemul imunitar.
 Atenţie: este contraindicat în caz de hipertensiune arterială!

 Salvie

 Este o plantă frumos mirositoare, adesea folosită pe post de condiment în anumite preparate culinare, precum şi în aromaterapie. Când vine vorba despre creier, salvia are efect calmant, ajutându-te să te concentrezi mai bine chiar şi când traversezi o perioadă extrem de stresantă. Vrei să acumulezi rapid informaţii pentru un examen, de exemplu? Consumă cu toată increderea produse pe bază de salvie!

Mentă

 Este cea mai utilă când te afli într-o stare de oboseală cauzată de stres sau de epuizare mentală. Cercetătorii italieni au descoperit că frunzele de mentă conţin o multitudine de compuşi chimici care inhibă centrele de agresivitate din creier. Deşi efectul calmant este imediat, eficienţa maximă este atinsă numai după o cură cu mentă de cel puţin 12 zile, prin consumul de ceai sau prin folosirea uleiurilor esenţiale de mentă.

 Vanilie

Ei bine, aroma de vanilie este foarte eficientă pentru stimularea cortexului cerebral, îmbunătăţind astfel puterea de concentrare şi capacitatea de memorare. Printre efecte, se numără revitalizarea sistemelor cardiac, respirator şi digestiv.

Germeni de grâu

Sunt o sursă ideală de vitamina E, care ajută la tratarea pierderilor de memorie, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Anghinare

 Un remediu cunoscut mai ales pentru efectele benefice asupra ficatului, anghinarea măreşte acuitatea mentală. Iată o reţetă care-ţi va spori puterea de memorare: Pune într-un borcan frunzele de la o anghinare, umple vasul cu apă şi acoperă-l cu un capac. Fierbe-l la bain-marie două ore, la foc mic. Completează cu apă oală în care fierbi licoarea ori de câte ori este necesar. Lasă la răcit, strecoară si obţii un medicament natural care-ţi ajută memoria. Bea câte 3-4 linguri în fiecare zi.
 Morcovi

 Morcovii conţin caroten, un remediu grozav pentru problemele de memorie si unul din cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria.

 Afine

 Aceste fructe, dar şi altele închise la culoare precum coacăzele, murele sau strugurii negri, conţin o cantitate însemnată de antioxidanţi și ajută la imbunătăţirea memoriei pe termen scurt.

Tărâţe de ovăz

Ateroscleroza este asociată cu apariţia plăcilor de aterom care afectează inclusiv creierul, favorizand maladia Alzheimer. Menţine-ţi colesterolul în limite normale consumând constant  tărâţe de ovăz, care absorb grăsimile şi zaharurile alimentare.

Ouă
 Au în compoziţia lor lecitină, care păstrează celulele nervoase sănătoase și memoria intactă.






vineri, 5 februarie 2016

Uneori simțim nevoia să pătrundem tâlcurile cugetărilor Marilor Înțelepți



Confucius a fost unul dintre cei mai cunoscuți filozofi ai lumii. S-a născut pe 28 septembrie 551 î.Hr. în Lu, (China) și a murit în anul 479 î.Hr.
Iată zece dintre cugetările sale:
1.“Daca iubesti pe cineva, lasa-l liber. Daca se va intoarce iti apartine. Daca nu se va intoarce nu ti-a apartinut niciodata.”
2.“Omul superior actioneaza inainte de a vorbi, iar apoi vorbeste in conformitate cu actiunile sale.”
3. “Exista trei metode prin care putem dobandi intelepciunea. Cea dintai este reflectia, care este cea mai inalta. A doua este imitatia, care este cea mai usoara. A treia este experienta, care este cea mai amara.”
4. “O virtute perfecta este reprezentata de cinci lucruri. Acestea sunt vorba dulce, generozitatea, sinceritatea, seriozitatea si bunatatea.”
5. “Trebuie sa stii sa perseverezi pentru a atinge un echilibru. Trebuie sa fii echilibrat pentru a putea examina cu calm si limpezime. Trebuie sa examinezi cu calm si cu o privire clara pentru a ajunge la liniste, la incredere. Trebuie sa cunosti linestea si increderea pentru a putea discerne esentialul lucrurilor. Cand se discerne esentialul lucrurilor, scopul poate fi atins.”
6. “Fara energie nu poti merge mai departe; fara efort nu pot avea niciun merit; fara sinceritate nu dureaza nimic; fara loialitate nu poti avea afectiunea; fara politete nu poti fi respectat. Pentru ca politetea rafineaza spiritul, la fel cum muzica rafineaza auzul.”
7. “Acela care flateaza un om este inamicul sau. Cel care ii spune ce defecte are, este intemeietorul sau.”
8. “Cand ar trebui sa vorbesti cu o persoana si nu vorbesti cu aceasta, o pierzi. Cand nu ar trebui sa vorbesti cu o persoana si totusi vorbesti cu aceasta, iti irosesti cuvintele. Cei intelepti nu pierd oameni si nici nu isi irosesc cuvintele.”
9. “Omul are trei moduri de a actiona inteligent: prin gandire, cel mai nobil; prin copiere, cel mai simplu; si prin experienta, cel mai dificil.”
10. “Inainte de a porni pe drumul razbunarii, sapa doua morminte.

                                                                              

miercuri, 3 februarie 2016

OCHII TĂI!

În august, 2011, publicam aici un material în legătură cu grija față de ochi. După mai bine de patru ani de atunci, iată ce mi s-a întâmplat:
Pe la sfârșitul lunii octombrie , printr-un concurs de împrejurări, am folosit o singură dată câte două picături pentru ochi, pe care i  le  recomandase o farmacistă soției în scopul tratării unei presupuse conjuctivite. Nu vă grăbiți să spuneți că am luat-o razna. Este foarte importantă această precizare, pentru povestea care va urma.

Prin luna noiembrie am solicitat aprobarea unui rector, pentru a asista la niște cursuri  în cadrul unei anumite facultăți din universitatea respectivă. Priveam din amfiteatru la tablă și vedeam fără nicio problemă. Apoi, uitându-mă peste niște cursuri și manuale aparținând unor studenți vecini, constat că vedeam fără să am nevoie de ochelari. Efectiv, atunci nu realizam că nu mai am nevoie de ochelari. Credeam că e un scris cu dimensiuni peste cele normale, spre exemplu un times news roman,  de 16.  Timpul trecea și nă surprindeam scriind  sau citind la calculator cu ochelarii în etui. Tot nu-mi dădeam seama că nu mai am nevoie de ochelari. Ca să vă faceți o idee despre fenomenul minune, vă spun că aveam dioptrii de + 3,5 la ochiul drept, (cataractă depistată în urmă cu 15 ani și neoperat) și de + 1,5 la ochiul stâng (operat de cataractă acum 8 ani). Spre exemplu, acum scriu cu font calibri (body) de 11, fără nicio problemă, desigur fără ochelari! Totuși, când mi-am dat seama că ocelarii îmi sunt de prisos? La începutul lui ianuarie a.c. , mă uitam la un avizier al unei facultăți și studiam programul sesiunii de examene din primul semestru. Distanța dntre ochi și  tabelele respective era de cca. 1, 5 m. Cu toate acestea, distingeam clar  disciplinele, locul, ora și data prevăzute pentru examene.  Nu realizam că sunt fără ochelari până în momentul în care o studentă, văzându-mi probabil părul alb, a exclamat; ”cum, vedeți fără ochelari?” Atunci mi s-au conexat toate întâmplările anterioare legate de revenirea văzului meu în limitele normale. M-am pipăit pur și simplu pe nas să văd dacă chiar nu am ochelari! Si știți care este culmea? La faza respectivă a asistat un martor care nu poate fi contestat, soția mea! Înțelegând abia atunci că nu mai am nevoie de ochelari, la cumpărăturile obișnuite am încercat să văd acele inscripționări minuscule de pe majoritatea ambalajelor produselor alimentare, acelea în care se scriu de regulă ingredientele suspecte.  Ei, dacă până să-mi revină vederea nu le vedeam nici cu ochelari, acum, fără ochelari , le-am văzut perfect, fapt ce mi-a confirmat că mi-au dispărut total problemele de vedere. Să nu-mi cereți să vă spun denumirea picăturilor respective, pentru că doar bănuiesc, dar nu sunt sigur că datorită lor mi s-a întâmplat ceea  ce v-am povestit mai sus. Acelora dintre voi care purtați ochelari de vedere, vă urez să aveți parte de experiențe asemănătoare, astfel încât să nu mai fiți obligați să-i folosiți.  Să auzim numai de bine!